180° VATENKEERDER

Om het productieproces veiliger en efficiënter te maken, is het deel binnen de installatie waar de vaten worden gedraaid geautomatiseerd. Grote, zware vaten die in hoogte kunnen variëren, worden gevuld en voorzien van een deksel. Vervolgens worden ze door een transportband verplaatst en moeten ze ondersteboven worden gedraaid voordat ze definitief kunnen worden gesloten (geperst). Deze omkering wordt geautomatiseerd door een vatenkantelaar.

De vatenkantelaar is ontworpen op basis van de positie van de te draaien vaten, de inbouwruimte, de vaten zelf en hun maximale gewicht. 

 

Omdat dit meestal in-line moet gebeuren, is de beschikbare ruimte uiteraard beperkt en is ook de hoogte van de aan- en afvoerbanden beperkt om de operators in staat te stellen ergonomisch te werken. Hierdoor is het bijvoorbeeld onmogelijk om een machine naast, onder of boven de transportbanden te plaatsen die krachtig genoeg is om de trommels veilig om te keren. Een trommel loodrecht op de transportrichting met een transportband boven en onder is de beste oplossing. Het vat moet echter wel vergrendeld zijn zodat het tijdens de rotatie niet kan vallen. Bovendien moeten de vaten concentrisch worden geklemd om ze netjes om hun zwaartepunt te kunnen draaien (om de aandrijfkracht van de roterende trommel te beperken). Bovendien moeten zowel de bovenste als de onderste transportband in de trommel aansluiten op het transportniveau. Een geïntegreerde kleminrichting die tussen de rollen omhoog gaat is noodzakelijk.

 

Gezien de vaak grote massa's moet ook rekening worden gehouden met de veiligheid. Er mogen zich geen gevaarlijke situaties voordoen in geval van een storing of noodstop. Het vat moet altijd goed vastgeklemd blijven. De vatenkantelaar biedt een oplossing voor een grote - gesynchroniseerde - vermogensontwikkeling met minimale inbouwruimte en aandacht voor de veiligheid van de medewerkers en de installatie.

INDUSTRIES

 

PHARMA
FOOD
PACKAGING

CONSTRUCTION

AIRCRAFT

LOGISTICS

CHEMISTRY

AUTOMOTIVE
NUCLEAR

ACTIVITIES

CIVILE INFRASTRUCTURE

RAILWAY

ROADS & TRAFFIC

AUTOMATION

CONVEYING

ROBOTICA

MACHINE MANUFACTURING

SUPPLY

SHEET METAL PROCESSING

TURNING & MILLING

WELDING

PRODUCTS

CONVEY

ROBOPAL

DROID

TS PREFEEDER

BATCH SEPARATOR

CONTACT

Energielaan 3

2960 Brecht 

BELGIUM

info@doms.be

+32 3 330 13 00

CAREERS

  • LinkedIn - grijze cirkel
  • YouTube - grijze cirkel
  • Facebook - grijze cirkel