LASERSNIJDEN

Dankzij de automatische toevoer van de laser bereiken we zeer snelle productietijden.

VERSPANING

Wij produceren individuele stukken met conventionele machines en voor kleine tot grote series gebruiken wij CNC-machines.

LASCONSTRUCTIE

Naast de manuele lastechnieken, die door gecertificeerde lassers worden uitgevoerd, gebruiken we ook lasrobots voor groot seriewerk.

ROBOTLASTRACK

Na 30 jaar ervaring in stukgoed en de pallet logistiek merken we dat de vraag van de markt naar een totaal oplossing steeds groter wordt. Dit vooral in de end-of-line afhandeling en palletisatie. Een steeds terug kerende technologie in deze toepassingen is robotica die in deze en andere toepassingen sinds jaren succesvol toegepast wordt. Vandaag onderneemt Gebroeders DOMS de eerste stappen om deze technologie onder eigen beheer te integreren. Hier vonden we in Fanuc een innovatieve partner met een gelijkaardige filosofie en 60 jaar ervaring in het vakgebied. Als officiële “Fanuc Integrator” kunnen wij u via deze alliantie begeleidingen in uw robotica applicaties.

Gebroeders DOMS heeft ervoor gekozen om als piloot project een FANUC robot te integreren in eigen productie. Deze robot is ingezet in de eigen productie om seriewerk tegen een concurrentiële prijs aan te bieden. Het doel van deze integratie was om het engineerings-team van Gebroeders DOMS vertrouwd te maken met robot integratie in een risico loze omgeving. De cel bestaat uit een Fanuc 120iC-Arc-mate robot en Fronius M4000i synergetische lasbron voorzien van een RCU5000 controller die lasparameters beheert en logt. Manipulatie van de onderdelen gebeurt door een 2assige positioneer tafel. Bedrijfszekerheid van de lasapparatuur word verzorgd door een volautomatisch torch-cleaner. Maximale bescherming is gegarandeerd door een force-sensor die krachten op de end-effector bewaakt. Deze word op zijn beurt aangestuurd door een S7-1200 PLC. Dewelke instaat voor de operator interface. Communicatie tussen Robot en PLC gebeurt via het master-slave principe van het Profibus protocol.

Omdat Gebroeders DOMS overtuigd is van het belang van een sterke technische opleiding willen wij hier graag een ondersteunende rol spelen. Daarom besloten we een batchelor-thesis te lanceren. Opdracht hierbij bestond erin op de capaciteit van de productiecel te verhogen. Insteek was het ontwerp en realisatie van een robot-track. Deze zou de robot van een extra, 12meter lange, as voorzien. Dit modulair opgebouwd uit segmenten. Twee studenten aan de Artesis-Plantijn hogeschool, Duane Frühschulz en Tom Van Gansen gingen deze uitdaging aan.

INDUSTRIES

 

PHARMA
FOOD
PACKAGING

CONSTRUCTION

AIRCRAFT

LOGISTICS

CHEMISTRY

AUTOMOTIVE
NUCLEAR

ACTIVITIES

CIVILE INFRASTRUCTURE

RAILWAY

ROADS & TRAFFIC

AUTOMATION

CONVEYING

ROBOTICA

MACHINE MANUFACTURING

SUPPLY

SHEET METAL PROCESSING

TURNING & MILLING

WELDING

PRODUCTS

CONVEY

ROBOPAL

DROID

TS PREFEEDER

BATCH SEPARATOR

CONTACT

Energielaan 3

2960 Brecht 

BELGIUM

info@doms.be

+32 3 330 13 00

CAREERS

  • LinkedIn - grijze cirkel
  • YouTube - grijze cirkel
  • Facebook - grijze cirkel