CONVEYING

Pallettransport, bulk- of verpakkingstransport of material handling. Onze transportsystemen leveren superieure prestaties.

ROBOTICA

Robotica verhoogt de performantie van uw productielijnen aanzienlijk.

Onze (palletizeer)robots zijn ultranauwkeurig en leveren u de gewenste return-on-investment.

MACHINEBOUW

Door de ontwikkeling van innoverende machines verhogen we de productiviteit, maar ook de veiligheid en ergonomie voor uw operatoren.

Door de ontwikkeling van innoverende machines verhogen we de productiviteit, maar ook de veiligheid en ergonomie voor uw operatoren. Slimme oplossingen zoals een platen cleaner, een pre-feeder of een vatenkeerder maken voor een snellere productie of materiaal afhandeling.

Gaande van machines die in uw productielijn worden geplaatst om een bepaalde handeling te automatiseren tot machines die in een case passen en samengesteld kunnen worden tot een tool voor uw serviceteam. Ons Research en Development team is steeds bezig met het ontwikkelen van nieuwe en betere oplossingen voor de productie of onderhoud van uw product.

automation, robotics, palletizing, palletising, enineering, conveying

De nieuwe TS PREFEEDER, vele jobs in één keer:

de blanks worden vacuumgecontroleerd van elkaar gescheiden, vlot 180° omgekeerd en drukvrij aangevoerd naar de folder-gluer.

Deze unit reduceert intensieve arbeid en zorgt voor een vlotte invoer van blanks in de feeder van folder-gluers en window patchers.

De TS PREFEEDER draait blanks om, verdeelt ze perfect, vermijd het aanéénkleven en zorgt voor een buffer. Dit allemaal binnen een kleine voetafdruk.

automation, robotics, palletizing, palletising, enineering, conveying

De Batch Separator genereert continu perfecte stapels blanks.

VATENKEERDER

Om het productieproces veiliger en efficiënter te laten verlopen, wordt het deel binnen de installatie waar de vaten worden gekeerd geautomatiseerd. Grote, zware vaten die beperk in hoogte kunnen verschillen, worden afgevuld en van een deksel voorzien. Daarna worden ze door een conveyor verplaatst en moeten ze ondersteboven gekeerd worden vooraleer ze finaal kunnen afgesloten (geperst) worden. Dit omkeren wordt geautomatiseerd door een vatenkeerder.

De vatenkeerder wordt ontworpen naargelang de te keren positie van de vaten, inbouwruimte, de vaten zelf en hun max. gewicht. 

Gezien de vaak grote massa moet ook de veiligheid in het oog gehouden worden. Bij een panne of noodstop mag geen gevaarlijke situaties ontstaan. Het vat moet steeds veilig geklemd blijven. De vatenkeerder biedt een oplossing voor een grote - gesynchroniseerde - krachtontwikkeling met minimale inbouwruimte en met aandacht voor de veiligheid van de medewerkers en de installatie. 

PLATEN CLEANER

Ontwerp en realisatie door Gebroeders DOMS voor BOBST.

De platen cleaner is een gepatenteerd draagbaar pneumatische ronde schuurmachine volgens de NENEN-ISO 11148-8 standaard. Deze platen cleaner is specifiek ontworpen om de platen van een stansmachine te kuisen.

 

Stansmachines bestaan uit een boven en onder plaat waartussen een smalle, moeilijk bereikbare ruimte is. Daarom hebben we de platen cleaner een chassis gegeven dat is uitgerust met een geïntegreerd pneumatisch lift systeem. Dit lift systeem duwt de schuur schijven met een aanpasbare druk tegen de platen. Een ingebouwd synchronisatie systeem zorgt ervoor dat de schuurschijven ten alle tijden waterpas zijn.

De machine is zo ontworpen dat ze gemakkelijk demonteerbaar is en opgeborgen kan worden in de op maat geleverde opbergkoffer.

INDUSTRIES

 

PHARMA
FOOD
PACKAGING

CONSTRUCTION

AIRCRAFT

LOGISTICS

CHEMISTRY

AUTOMOTIVE
NUCLEAR

ACTIVITIES

CIVILE INFRASTRUCTURE

RAILWAY

ROADS & TRAFFIC

AUTOMATION

CONVEYING

ROBOTICA

MACHINE MANUFACTURING

SUPPLY

SHEET METAL PROCESSING

TURNING & MILLING

WELDING

PRODUCTS

CONVEY

ROBOPAL

DROID

TS PREFEEDER

BATCH SEPARATOR

CONTACT

Energielaan 3

2960 Brecht 

BELGIUM

info@doms.be

+32 3 330 13 00

CAREERS

  • LinkedIn - grijze cirkel
  • YouTube - grijze cirkel
  • Facebook - grijze cirkel